De rijles

Bij Autorijschool 5toDrive heb je altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto. In deze auto zal ook jouw examen gereden worden. Al je vorderingen worden netjes bijgehouden op een instructiekaart. Hier staat precies op welke onderdelen van het autorijden je al beheerst. De rijles start vanaf je huisadres, school, werk of op een andere plek binnen het werkgebied ( Almere en Lelystad).

De rijopleiding voor het autorijbewijs is doorgaans je eerste echte rijopleiding en/of ervaring met het deelnemen aan het drukke verkeer op de openbare weg. Diverse wetten en regels moeten worden toegepast en verkeerssituaties dienen te worden opgelost.

De rijopleiding begint altijd met een proefles. Tijdens deze proefles maak je kennis met de lesauto waarbij je de basishandelingen van het autorijden zult gaan leren. Er wordt gekeken naar je leerniveau, je ervaring in het verkeer en je kennis van de theorie. Aan de hand hiervan zal de rijinstructeur samen met jou een stappenplan maken om je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

Na ongeveer drie kwart van de rijopleiding kun je bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Hiermee kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen en doe je alvast ervaring op hoe het is om straks op examen te gaan. Het afnemen van een TTT verhoogd de kans op slagen bij het praktijk examen. De rijopleiding wordt afgesloten met het praktijk examen. Als je hiervoor slaagt kun je bij het gemeentekantoor je rijbewijs gaan aanvragen. Voordat je op praktijk examen kunt gaan moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Tijdens de rijlessen zal hier ook veel aandacht aan worden besteed.

Hoeveel rijlessen nodig zijn om te kunnen slagen voor het praktijk examen verschilt per leerling. Gemiddeld volgt in Nederland iemand tussen de 30 en 50 uur rijles voordat hij/zij op examen gaat. Minder dan 25 uur rijles is doorgaans niet reëel, uitzonderingen daargelaten, om een goede kans van slagen te hebben. Uiteindelijk bepalen we samen of jij klaar bent voor het praktijk examen.

De lesauto

Bij Autorijschool 5toDrive wordt de lesauto om de 3 jaar vervangen, zodat je altijd les krijgt in het nieuwste model. Op dit moment wordt er gereden met een BMW 320d. De auto voldoet aan de door CBR verplichte eisen. In de auto is een navigatiesystemen aanwezig (is vanaf 1 september 2011 verplicht). De auto is voorzien van winterbanden in de winter periode voor een nog betere veiligheid onderweg. Tevens wordt er in de auto NIET gerookt.

Opname van de les

Met dit camera systeem kunnen we een nog betere lesbegeleiding geven.

De Blackvue DR550GW is uitgerust met 2 camera's. De camera aan de voorzijde registreert beelden voor het voertuig met een bereik van 146 graden in HD kwaliteit. De camera aan de binnenkant registreert beelden in het voertuig met een bereik van 139 graden. Zo kan je precies zien wat er voor en in de auto gebeurd.

Aan het eind of tijdens de les kan je de gereden rit terug kijken. Dan kan je duidelijk zien wat er zich allemaal heeft afgespeeld tijdens de rit. Dit alles om zo goed en duidelijk mogelijk aan te geven waar je op moet letten in het verkeer. Dit camera systeem is een uitstekend hulp middel om terug te zien hoe je zelf door het verkeer rijd.

De Blackvue DR550GW camera is een uniek hulpmiddel in de rijopleiding, Alle beelden kunnen thuis nog eens rustig na gekeken worden. De rit wordt opgenomen op een mini SD-kaart en kan mee naar huis genomen worden, zo kan je de les terug kijken en er van leren. Zowel de beelden van de camera en de player ( voor de beelden te kunnen zien) mini SD-kaart weggeschreven.

Er wordt alleen maar opgenomen in de auto als de leerling dit ook zelf wil. Dit wordt altijd bij aanvang van de les gevraagd.