De rijles

Bij Autorijschool 5toDrive heb je altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto. In deze auto zal ook jouw examen gereden worden. Al je vorderingen worden netjes bijgehouden op een instructiekaart. Hier staat precies op welke onderdelen van het autorijden je al beheerst. De rijles start vanaf je huisadres, school, werk of op een andere plek binnen het werkgebied .

De rijopleiding voor het autorijbewijs is doorgaans je eerste echte rijopleiding en/of ervaring met het deelnemen aan het drukke verkeer op de openbare weg. Diverse wetten en regels moeten worden toegepast en verkeerssituaties dienen te worden opgelost.

De rijopleiding begint altijd met een proefles. Tijdens deze proefles maak je kennis met de lesauto waarbij je de basishandelingen van het autorijden zult gaan leren. Er wordt gekeken naar je leerniveau, je ervaring in het verkeer en je kennis van de theorie. Aan de hand hiervan zal de rijinstructeur samen met jou een stappenplan maken om je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

Na ongeveer drie kwart van de rijopleiding kun je bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Hiermee kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen en doe je alvast ervaring op hoe het is om straks op examen te gaan. Het afnemen van een TTT verhoogd de kans op slagen bij het praktijk examen. De rijopleiding wordt afgesloten met het praktijk examen. Als je hiervoor slaagt kun je bij het gemeentekantoor je rijbewijs gaan aanvragen. Voordat je op praktijk examen kunt gaan moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Tijdens de rijlessen zal hier ook veel aandacht aan worden besteed.

Hoeveel rijlessen nodig zijn om te kunnen slagen voor het praktijk examen verschilt per leerling. Gemiddeld volgt in Nederland iemand tussen de 35 en 50 uur rijles voordat hij/zij op examen gaat. Minder dan 25 uur rijles is doorgaans niet reëel, uitzonderingen daargelaten, om een goede kans van slagen te hebben. Uiteindelijk bepalen we samen of jij klaar bent voor het praktijk examen.

De lesauto

Bij Autorijschool 5toDrive wordt de lesauto om de 3 jaar vervangen, zodat je altijd les krijgt in het nieuwste model. Op dit moment (20-10-2021) wordt er gereden met een Mercedes A klasse sedan 180d. Dit is een handgeschakelde auto. De lesauto heeft een lengte van 4,66 meter en is 1,60 meter breed. heeft een vermogen van 116 pk en een koppel van 3280 Nm .De auto voldoet aan de door CBR verplichte eisen. In de auto is een navigatiesystemen aanwezig (is vanaf 1 september 2011 verplicht). De auto is voorzien van winterbanden in de winter periode voor een nog betere veiligheid onderweg. Tevens wordt er in de auto NIET gerookt.

Opname van de les

Met dit camera systeem kunnen we een nog betere lesbegeleiding geven.

De DR750S serie van BlackVue tilt het kwaliteitsstandaard van dashcams weer een niveau hoger. De DR750S maakt nu nog vloeiendere beelden dankzij de 60 frames per seconde opnamekwaliteit. De Sony STARVIS beeldsensor zorgt er tevens voor dat opnames in het donker duidelijker in detail worden gebracht. Ook is de interne processor vernieuwd, waardoor alle functie handelingen zeer snel en soepel worden uitgevoerd. De Blackvue DR750S camera is een uniek hulpmiddel in de rijopleiding, Alle beelden kunnen thuis nog eens rustig na gekeken worden. De rit wordt opgenomen op een mini SD-kaart en kan mee naar huis genomen worden, zo kan je de les terug kijken en er van leren. Zowel de beelden van de camera en de player ( voor de beelden te kunnen zien) mini SD-kaart weggeschreven. Deze full HD 1080P sensor van Sony kan tot wel 60 frames per seconde verwerken. Hierdoor neemt de dashcam heldere en zuivere videobeelden op, met een kijkhoek van 139 graden. Dankzij deze nieuwe sensor is het ook tijdens donkere en slechte weersomstandigheden geen probleem om een helder en goed beeld in detail te brengen. Of je nu aan het rijden bent of stilstaat: de dashcam zorgt voor scherpe beelden. De nachtvisie modus kan aan-en uit gezet worden. Deze instelbare functie zorgt voor betere en heldere beelden in de nachtelijke uren of in donkere omstandigheden. Met de DR750S dashcam wordt het nu nog eenvoudiger om kentekenplaten te lezen. Zelfs van snel voorbijrijdende voertuigen.

Aan het eind of tijdens de les kan je de gereden rit terug kijken. Dan kan je duidelijk zien wat er zich allemaal heeft afgespeeld tijdens de rit. Dit alles om zo goed en duidelijk mogelijk aan te geven waar je op moet letten in het verkeer. Dit camera systeem is een uitstekend hulp middel om terug te zien hoe je zelf door het verkeer rijd.

Er wordt alleen maar opgenomen in de auto als de leerling dit ook zelf wil. Dit wordt altijd bij aanvang van de les gevraagd.