Bij Autorijschool 5toDrive is het mogelijk om de Rijopleiding in Stappen (RIS) te volgen. De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een nieuwe en betere manier van opleiden. De Rijopleiding in Stappen (RIS) is gericht op het verbeteren van de veiligheid op de weg.

Inhoud - Praktijkboek RIS + QR pocketboekje Lesboek Rijopleiding In Stappen (RIS) QR boek praktijkinstructiefilms Specificaties - Praktijkboek RIS + QR pocketboekje Dit boek vormt de perfecte brug tussen theorie en praktijk en is al jarenlang hét standaardwerk voor de populaire Rijopleiding in Stappen (RIS). De inhoud is volledig gericht op de hedendaagse praktijk van het autorijden - zowel in handgeschakelde auto’s als automaat - met onderwerpen als voertuigbeheersing en verantwoord rijgedrag. En ook als je geen RIS rijopleiding volgt, is dit boek een waardevolle ondersteuning tijdens je rijlessen. Je leert efficiënter en bent eerder klaar voor je CBR praktijkexamen. Nieuw: ontdek de kracht van QR-codes! Met een simpele scan open je de deur naar de praktijk instructievideo's en -animaties en zie hoe je de theorie in de praktijk moet brengen. In ruim 44 clips komen alle belangrijkste handelingen en situaties in het verkeer aan bod. De video’s zijn eenvoudig toegankelijk via QR-codes en geschikt voor weergave op elke smartphone of tablet. Het boek, in combinatie met de nieuwe praktijk-instructiefilms, maakt de Rijopleiding In Stappen interactiever en effectiever dan ooit! de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder. Als je de vorige stap goed beheerst ga je door naar de volgende. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. Daarna ga je stapsgewijs door totdat je elk onderdeel geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kan toepassen. In totaal doorloop je 46 ‘gebruiksaanwijzingen’ ( scripts). Deze zijn verdeeld in vier modules. Elke module sluit je af met een toets.

  • Module 1 : voertuigbediening en voertuigcontrole
  • Module 2: beheersing van eenvoudige verkeerssituaties
  • Module 3: complexe verkeerssituaties
  • Module 4: verantwoord gedrag

De toets van module 1 en 2 wordt afgenomen door je eigen instructeur. De toets na module 3 wordt afgenomen door een examinator van het CBR ( de TTT) De toets na module 4 is het praktijk examen.

Huiswerk:

Je krijgt een eigen leerboek waar alle scripts in staan. Als voorbereiding op de volgende les gebruik je dit boek zodat de instructeur in de auto minder tijd hoeft te besteden aan het te behandelen onderdeel. Op deze manier kan je meer oefenen.

VKB_Instructiekaart_RIS_380x240

Vordering:

In de Rijopleiding in Stappen krijg je een eigen instructiekaart en hierop worden alle vorderingen bijgehouden. Ook wordt in je eigen instructie boek alle vorderingen genoteerd. Zo kun je zelf zien waar je staat in de opleiding.

Tijdens je eerste les wordt helemaal uitgelegd hoe alles precies werkt en wat er van je als leerling verwacht wordt.

Voordelen

  • Iets minder lesuren nodig dan de gewone opleiding
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname in het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

 

Bekijk RIS-pakketten